Ah Yemen

Ah Yemen

Yemen Hint Okyanusunu kontrol eden stratejik bir yer. Arakan limanıyla bütünleştirirseniz, Çin’in gırtlağını sıkarsınız. Afganistan’ı zayıf tutarsanız karadan kıta bağlantısını keser, Rusyayı kontrol edersiniz.
Cebelitarık boğazını çevreleyen Tunus, Somali, Sudan, Libya, Suriye ve Mısır’a (Süveyş kanalı) hükmederseniz Asya-Afrika-Avrupa ticaretini tekelinize alır, stratejik hammaddeye ulaşımı ve üretimi kontrol eder dünya liderliğinizi pekiştirirsiniz..

Osmanlı’nın ne işi vardı Yemen’de diyen ulusal gerzeklik yahut şimdiki duyarsızlık, İsrail niye var orada diyemiyor. Osmanlı’ya Batı lehine ihanet edenlerin torunları vazife başında mı ne!
Hz Peygamber zamanında Kureyş kavmi bu avantaja sahip olduğu için kıtalar arası ticareti ve nakliyatı tekelinde tutuyordu. Bizans’ın Habeşistan’la, Sasaninin Yemenle ittifakı bu sebepleydi. Hz Muhammed bunların çanına ot tıkadığında dünya siyaseti değişecektir..
ABD, AB, BRICS rekabeti ve canhıraş kapışması bu sebeple olduğu gibi Rusya’nın Suriye ısrarı, İran’la (alternatif Fars Körfezi), Hazar kıyısındaki ülkelerle stratejik iş birliği yapması ve Türkiye’ye yakın ilgisi de bu sebepledir..
Hesap büyüktür. Yakın gelecekte dünya liderliğini pekiştirmek isteyen ABD ve liderliği ele geçirmek yahut paylaşımda tatminkar pay almak isteyen Çin ve Rusya ve zora düşen AB bu büyük hesabın peşinde..
Geçen yüzyılda petrol rezervi olan bölge ve beldelerde sürdürülen mezhebi etnik çatışmalar, iç savaşlar, katliamlar, yıkılan ve kurulan devletler, tasfiye edilen hükümetler ne sebepten idiyse şimdi de aynı sebepten çoğu İslam coğrafyasında, özelde Yemen’de sürdürülen pis işler sürdürülüyor..
Elbet cihat retoriği, halkına zulmeden diktatör yönetici, kimyasal ve biyolojik silah, etnik ve mezhebi kapışma palavrası bu işleri örten propaganda araçlarıdır. Alet olanlar bu büyük suçun ortaklarıdır..
Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir