Mehdicilik Mesihçilik Kurtarıcılık

Mehdicilik Mesihçilik Kurtarıcılık

Bu iş nasıl ve neden bi piyasa oluşturuyor, satıcı ile alıcıyı pazarda buluşturan sebepler neler olabilir?

İşin bi tarafı şöyle:

Gerçek hayattaki halinden muzdarip olanlar, hakkı hukuku birilerinin merhametine kalanlar, şu dünyada hak ettiğini bulamadığını sananlar olmasaydı kurtarıcı Mesih veya Mehdiler devreye girebilir miydi?

İşin diğer tarafı da şöyle:

Kendinde bi değer olmayan ezikler, madunlar, acizler, mustazaflar olmasaydı mesih ve mehdiler umut bezirganı olarak kurtarıcılığa soyunabilir miydi?…

Kurtarıcı Mehdi Mesihlerin din soslu veya seküler olması arasında bi fark yoktur:

A: İlerlemeci tarih anlayışına inananlar, liberal-sosyalist-faşist- muhafazakar tarih şablonu içinden düşündükleri için bu dünya hayatıyla sınırlı olarak “dün kötüydü, bu gün idare et, yarın çok güzel olacak” tasavvuru ve kabulü vaciptir.

B: Allah kimseye böylesi bi yetki vermediği halde çaresizin-zayıfın-acizin-cahilin halini istismar eden tefeci misali, eline düşeni sömüren, elbette muktedirlere hizmete ikna eden Kurtarıcı Mehdi Mesihçiler, bu dünyadan koparttıklarına cennetten tapu satarak gelecek pazarlar.

Kim mi bunlar? Tarih gösterdi, görenler bu gün de görüyor ki ruhbanlar, aydınlar, akademisyenler, sanatçılar, politikacılar, medyacılar.. İsimler ve hiyerarşi değişiyor ama roller değişmiyor..

Söbelendiniz ey saltanatçılar, cumhuriyetçiler, demokratlar, kapitalistler, sekülerler; söbelendiniz. Yakalandın ey madun, mustazaf, ezik, itirazsız itaat eden, yakalandın..

Bi kurtuluş var mı? Elbette var. Bu işin sahisi ne o halde? Hiç kimseyi aldatmayan, Peygamberlerin sonuncusu Hz Muhammed’den öğrenelim:

“İman et kurtul” diyor. Aklına ve boynuna vurulan zincirleri kır. Kalbin, düşüncen, nefsin şüphelerden ve pisliklerden arınsın. “Müslüman ol kurtul” diyor. Tutumların ve tavırların ahlaki olsun; insanlar ve varlık alemiyle kuracağın münasebetlerini İslam düzenlesin.“Kurtulan kendisi için kurtulur” diyor. Kim ne yaparsa kendi lehine veya aleyhine yapar.

Kurtuluş herkesin kendi elinde o halde. Farkı fark ettiniz mi?..

Hidayet rehberi geldi, başından beri de hep vardı. Oradaki şuradaki buradaki, o çağdaki bu çağdaki herkes işitti, dünkülere de bu günkülere de ulaştı. Herkes bilir bunu. Herkeste bunun bilgisi de yetisi de var çünkü..

Çık cahiliyeden kafidir. Cahiliyeyi aşan kurtulur.

Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir