Uyan Artık

Uyan Artık

Laik, demokratik, liberal (faşist ve sosyalist olanı dahil) ideolojik temelli modern devlet, tüccar sınıfının sivil kentlerde (sonradan kentleri birleştirdiler ulus devlet oldu) kurduğu toplumsal bir sistemdir.
Bu ideolojilerin her biri aynı zamanda birer paket programlardır. Hangisini seçerseniz (hukuki, siyasi, ahlaki, örfi, dini, örgütlenme vs) gereklerini yaparsınız.

Bunların her birinde “parayı kimin yöneteceği” esastır; ister polit büro ister askeriye, ister halk isterse oligarşi yönetsin, fark etmiyor. Hepsinde “halkın hakemliği” dedikleri illizyon ulusu/yurttaşı/cumhuru/milleti ikna edici kural olarak baş tacıdır..
Batılılar, siyaset yapmayı tiyatro oyununa, politikacıları bu oyunda rol alan aktöre benzetir. Aktör, yani senaryodaki rolünü oynayan kişi.
Doğuda, cambaza bak deyişi meşhurdur, O seyirciyi oyalama rolünü oynarken arada kapkaççılar cepleri boşaltır. Alan razı satan razı kime ne!.
Modern ideolojilerde, yazı ve tura olarak paranın iki yüzü vardır. Hepsinde para havaya atıldığında, her atışta hep tura gelir. Çünkü hepsinde senaryo öyle yazıldı.. Başka türlüsü yoksa beğendiğini seç fakat seçiminin sonuçlarından şikayetlenme.
Misal mi? TC Merkez Bankasının bu ayki faiz kararı; Ülkede kamu yahut özele ait olsun eldeki varlıkların tümünün ekonomik değeri, para sahibi için kelepir fiyata düştü!
Para sahibiysen iste doviz kuru, iste faiz, para havaya atılıyor, (vay anasını bre) iki halde de tura geliyor!
Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir