İktidar Kimi Bozmaz

İktidar Kimi Bozmaz

Aslı bozuk, aslında bozuk olanları iktidar n’apsın; yapsa yapsa dürüst gözüken sahtekarları herkesin gözüne sokar.

Hz Muhammed M626’dan sonra Arap yarımadasında hükümranlık tesis etti. Vefat ettiğinde, günümüz Avrupa coğrafyası kadar büyüklükte toprak üzerinde yaşayan 3 milyon insanı yönetiyordu.

Hz Ebu Bekir Peygamberin vefatını fırsata çevirmek isteyen ve ayaklanan zalim kabile şeflerini, sahtekar kent yöneticilerini, ceberrut devlet başkanlarını ve putperest din adamlarını tekrar yola getirdi.

Hz Ömer hükümranlık alanını daha da genişletti, imparatorluk kurdu, İslami sistemi oturttu. Zamanında zekat verilecek insan aranıyordu. Adaleti dillere destan oldu..

Bu üçlü zamanında insanlar tek başına bir kadının, Allah korkusu hariç hiç bi şeyden korkmadan, çok uzak yerlerden emniyet ve güven içinde Mekke’ye hacca gelişine şahit oldu. Yine bu üçlü döneminde hazineler dolu dolu, yönetilen insanlar inanç kültür alışkanlık vs bakımından farklı farkıydı.

Bu üçlü vefat ettiğinde 0 (yazı ile sıfır) miras bıraktılar. Çocuklarını ve yakınlarını yönetime bulaştırmadılar. Bu sebeple inansın inanmasın yönetilenlerin tümü gönülden itaat ediyorlardı.

Oysa bu üçlünün üçü de ticareti bilirdi; kazanmayı da biriktirmeyi de harcamayı da bilen insanlardı. Lüksün şatafatın içinden geliyorlardı. Çünkü önceden uluslararası ticaret yapıyorlardı..

Gavurlar, İslam dinini tanıtırken ‘dilde akait, elde kılıç, ganimet peşinde koşan cennet fedaileri yetiştirdi; zaten terör dinidir’ dediler. Gavurların sesine kulak verenler Peygamberin Medine’de dindar bir kabile oluşturduğunu tekrar ettiler. Ne zamandan beri?

İslam, yarımadadan başlayıp hükümranlık alanını genişletmeye, yeryüzünde hükümranlık kurmuş kötüleri cezalandırmaya başladığından beri; tii o zamandan beri.

Gavur bunu söylerken kendi mağlubiyetini, açığa çıkan alçaklığını ve namussuzluğunu örtüyordu. Onun karın ağrısını anlarız. Da, bu gavurların çaldığı müziğe ayak uydurup dansa kalkan yerli oryantalistlerin, dindar aptalların ‘aşiret reislerini; kent yöneticilerini; sultanları, şahları, devlet başkanlarını; bunların Haccac ve Ömer b Ziyad gibi komutan ve valilerini; din bezirganlarını’ misal getirip gavurları niye tasdik ettiklerini anlamayız!

Ecnebileri anladıkta bunlara ne oldu anlamıyoruz! Sanırsın Grek/Yunan milleti allame; Roma cumhuriyeti fazıl; Feodalite eh işte; Aydınlanma şahane; kapitalizm ve liberalizm cennet..

Gavur ‘iktidar bozar, mutlak iktidar mutlak bozar’ derken kendi cibilliyetini ortaya koyuyor. O halde iktidar, aslında bozuk olanların bozukluğunu açığa çıkartıyor..

Müslümanlar olarak kime bakacağız, kimin sözünü dinleyeceğiz biz; düşünmeyelim konuşmayalım mı?

52Irfan Yalçınkaya, Yakup Döğer ve 50 diğer kişi16 Yorum8 Paylaşım

BeğenYorum Yap

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir