28 Şubat

28 Şubat

1: Ülkenin soyulduğu, PKK’dan daha tehlikeli gösterilen irtica tehdidinin vitrine çıkartılıp bahane gösterilerek zihinlere kazındığı, dindarların baskılandığı, generallerin holdinglerde ihale kovaladığı, halkın sırtından çalınanlarla şişirilen Oyak’ın subay hazinesine çevrildiği..

Satılık medya soytarılarının, soytarı TV show-man’larının, hırsız şirketlerin, torpilli yüksek bürokratların, halkı parçalayıp bir kısmını aşağılayan devlet partilerinin.. bu durumu elleri parçalanırcasına alkışladığı..

Hitlerden, naziler için söylediği sözü çalarak bu düzenin 1000 yıl süreceğinin haykırıldığı günler..

Bitti mi? Yoksa roller değiş tokuş edildi de diğerlerinin yerine geçen yenileri ve sivil generallerle sürdürülüyor mu?..

Allah, Yarattıklarında İnsan Kısmısına,

2: Yeryüzünde fesat çıkartmayın.. Yalan söylemeyin.. Haksızlık etmeyin.. Haksız yere insan öldürmeyin.. Faiz alıp vermeyin.. İffetinizi koruyun.. İftira atmayın.. Komşunuza kötü davranmayın..

Dediğinde, bu işleri yapanlar dediler ki;

Biz, fesat çıkartıp bozgunculuk yapmıyoruz, tersine ıslah edip düzeltiyoruz..

N’oluyo

3: Geçen yıl 400 binden fazla olmak üzere son 5 yılda 1 milyonun üzerinde üniversite öğrencisi okulu bırakmış. Buna sebep;

‘Geleceği olmadığı için boşuna açıldığı fark edilen fakülteler, ödeyememe korkusuyla kredi almadığı için daha sonra okumak üzere kayıt dondurma’ gerekçelerinin yanında çoğunlukla, ‘yoksulluk ve iş aramalar’ sebep gösterilmiş.

Milletin sırtından her yere üniversite açılır, ihale-inşaat-istihdam yaratılır, görkemli binalara rütbeli, maaşlı, havalı elemanlar doldurulur..

Buna karşı eğitim kalitesi, bilimsel seviye, mesleki nitelik bakımından dünya ölçeğinde yerlerde sürünülür..

Nobel ödüllerini sizlere vermeyenler haklarınızı yiyorlar!

Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir