Kurtarıcıya Ve Kurtulana da Bak Hele

Kurtarıcıya Ve Kurtulana da Bak Hele

Kendini kurtardı ya amcam teyzem, büyüklendi de kurtarmaya yeltendi diğerlerini; şu alicenaplığa bak, şu digerkamlığa bak, şu fedakarlığa bak hele, gözü yaşarası geliyor insanın! Önünde secde mi etmeliydik yoksa!

Allah, kurtulan ancak kendisi için kurtulur buyurmadı mı? Yalan söyleyip bizi aldattı mı haşa..

Tefeciyi bildin mi tefeciyi, o misali düşün. O da kurtarıcıyım der hep. Sıkışanın, başı derde düşenin ihtiyacını gideriyorum diye övünür durur bi de.

Sahiden öyle midir? Tefeci kurtarıcı mıdır? Şayet öyleyse onun eline düşeni kim kurtaracak? Siz hiç onun eline düşüpte kurtulan gördünüz mü?..

Allah’ın peygamberine dahi vermediği kurtarıcılık görevini kim nereden aldı?

İsteyen aciz, istenen aciz..

Dikkat ediyor musun, bu günlerde ne çok arttı kurtarıcı. Aldanma, sakın aldanma. Acz içindeysen de kurtarıcı arama. Karşına çıkan kendini kurtaracak senin sırtından..

Sana güzel bi eş, iyi bi iş, yüksek rütbe, gösterişli binit, havuzlu villa vadedecek, onda ne varmıştı sana verecekmiş? Kimden çalıp sana aktaracakmış? Hele bi düşün!

Allaha kulak ver, peygamberine bak, kendine gel. Aklını kullan. Kıyas yap hakikati gör. Aptal rolüne de soyunup kurtarıcıya kapılma. Az bi pahaya satılma. Elini verdiğinde kolunu kurtaramayacaksın. Sen ahmak mısın ki olmadık düşe kapılıyor, izzetini yitiriyor, kendini avutuyorsun?!.

Karşına kim çıkarsa çıksın, ne adına çağırırsa çağırsın, kurtarıcıyım diyorsa şayet bilesin ki o, önce imanını, sonra da varını yoğunu istiyordur senden. Hatta hayatını adamanı. Kulluk yaptıracaktır sana..

Sakın unutma; kurtulan kendisi için kurtulmuştur. Kendini kurtaranın işi sana kurtuluş yolunu göstermektir sadece. Kopmaz, aldatmaz Allah’ın ipine sarılmanı tavsiye edecektir. İşte buna kulak ver. O senden bir şey istemez çünkü..

Gör artık; kendini kurtaramayan ne yapar, kurtarıcılık rolüne soyunur. Onun işi odur. Ya senin işin ne?..

Kır artık, kır şu aklına ve boynuna vurulmuş zincirleri. Yegane ilah ve Rab Allah’tır bilmedin mi daha. Yatmadıysa aklına bu hakikat, tez elden bul bi kurtarıcı da kulluk et ona!

Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir