Kim Demiş!

Kim Demiş!

Kim Demiş! Batsın bu türden ‘devletler de’ destekçileri altında kalsın.. Defolsun bu türden ‘devletlü sınıflar da’ toprak olsun çiğnensin!

İyi hikayeler yazdılar, iyi şiirler ve efsaneler döktürdüler, tiyatro sinema görselliğiyle şekil şemal biçip örnek modeller oluşturdular da bütün dünyaya şevkle dinlettiler, okuttular, seyrettirdiler.. Aldatılanlar aldandı, aldatanlar aldatmaya devam ediyor..

Modernleşmişiz, ortaçağ karanlığından aydınlanma çağına geçmişiz, hümanist olmuşuz, kardeş olmuşuz, eşitlenmişiz, insan haklarına kavuşmuşuz..

Demokrasi gelmiş özgürleşmişiz, yöneticileri kendi ellerimizle seçiyor, kendimize benzeyenleri destekliyor, vatandaşlık haklarına kavuşmuşuz..

Öyle mi dersiniz!

Kim demiş Nemrutlar, Firavunlar öldü diye.. Kim demiş demokrat Yunan yurttaşı köleleştirdiği kadına-köylüye-çocuklara-kölelere hayvan muamelesi yapmaktan vaz geçti diye.. Kim demiş Roma Senatörü ve aristokratı lezzetini tatmak için insan organlarını kesip yemeyi terk etti diye..

Kim demiş Feodal beyler canı sıkıldıkça malikahanesinin kulesine çıkarttığı kölesinin uzuvlarını keserek parçalarını diğerlerinin önüne atmıyor artık diye..

Kim demiş İngilizlerin Manchester kumaş fabrikalarına rakip olmasın diye Hintli dokumacılardan 250 bin kişinin baş parmağını kesmekten utandı diye..

Kim demiş Hollandalıların Afrikalı köleleri Avrupaya ve Amerikaya en hızlı ve en az zayiatla taşıma işinden dünya kadar para kazandığı için utandı diye..

Kim demiş taht kavgası için annesi ve kızkardeşiyle evlenenler tarih oldu diye..

Kim demiş modern özgürlükçü “tanrı devletin” bir gece ansızın, sabahın erken vaktinde, varlık alemi henüz uykudayken, uçaklarına zehirli gaz bombaları doldurup insanları, ekinleri, hayvanları, suları topluca imha etmeyi bıraktı diye..

Kim demiş Yahudi para babaları milyarlarca insanın hayatı üzerinden kumar oynamayı ama hep ütmeyi bıraktı diye..

Kim demiş veliaht kavgası için beşikteki bebekler artık öldürülmüyor diye.. Kim demiş babalarının mirası için kardeşlerine suikast tertip ettirenler, kiralık katil tutanlar artık yok diye..

Kim demiş ulusal gelirlerin yüzde 80’i nüfusun yüde 5’ine, geri kalanı nüfusun yüzde 95’ine paylaştırılmıyor diye..

Kim demiş Hz. Davuda’a gelen iki kardeşten 99 koyunu olanın diğerinin elindeki 1 koyunu da almak için davacı olması tarihseldir diye..

Kim demiş eskiden ruhbanlar tarih boyunca zalimin, katilin, gasıbın yanında durmadı diye.. Kim demiş artık üniversitelerin ruhbanlık sınıfına terfi etttiği yalan diye..

Kim demiş Brezilya ormanlarında zengin dünyalıların 100 dolara canlı insan avına çıkması kurgu anlatı diye..

Kim.. Kimm.. Kiimmm..

Batsın bu türden ‘devletler de’ destekçileri altında kalsın.. Defolsun bu türden ‘devletlü sınıflar da’ toprak olsun çiğnensin!

Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir