Vergiyi Özelleştirmek

Vergiyi Özelleştirmek

Bundan iki yıl kadar önceydi, ekonomiden sorumlu bakan Nihat Zeybekçi, vergi tahakkuk ve tahsilinin özelleştirilebileceğini söylemişti. Bu söz çok tartışılacakken arada kaynadı gitti nedense!
Gün geldi, bu gün devlet/bütçe denetleme kurumu Sayıştay devreden çıkartıldı, yerli danışman firmaları by-pass edildi, Amerikalı bir danışman firmayla 16 bakanlığa rehberlik etmesi ve üç ayda bir denetlemesi için anlaşma yapıldığını açıkladı, hazine ve maliye bakanı Albayrak.

Olup bienlere bakınca aklımıza hemen Osmanlının duyunu umumiyesi geldi. 1800’lerin ilk yarısında ticari imtiyazlarla İngiliz, Fransız, Belçika, Hollanda’ya kendi piyasasını teslim ettikten sonra, borç para alış verişine girmekte gecikmemiş, Galata bankerleri aracılığıyla Batı finans dünyasına bağımlı hale gelmişti. Sonuç malum; önce işgaller sonrada parçalanma önlenemedi.
Ahaliden gizlenen bakanlık sırları Amerikalı bir şirkete rahatlıkla açık hale geldiğine göre, şu an içine girdiğimiz finans ve reel ekonomi krizinden dolayı ihtiyaç duyulan borç çevirme işi zora girince ya mecburiyet yahutta bir sebeple politikacılara güvensizlikten bir zorunluluk hasıl oldu. Öyle ya, bu şirket dünya finans piyasalarına referans olup para musluklarını açacak!
İşin daha garibi; düne kadar Fetö terörünün, PKK silahlanmasının, dolar krizinin arkasında olduğunu söyleyip itham ettiğimiz hatta, sokaklarda Ipon telefonlarını kırdığımız Amerika’yla bir anda ‘dost’ mu olduk?!
Sormakta haksız mıyız şimdi: Nereye gitti Amerikan düşmanlığıyla yatıp kalkanlar; yağcı medya, yalaka TV bülbülleri, yerli millici propagandistler? Ya solcuların Amerikan karşıtlığını şimdi anladık, onlara özür borcumuz var geç kaldığımız için diyebilecek kadar alıklaşan dindar aydınlar!
Ah şu şark kurnazlığı! Devleti şirket gibi yönetmek deyip dururken geçtiğimiz başkanlık sisteminde gelinecek yer burası mıydı? İtidalli olmayı ne zaman öğreneceğiz biz!
Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir