Sahtekar Tamahkar

Sahtekar Tamahkar

Her alanda uygulaması olan bir sözdür; ticaretle uğraştığım zamanlarda Kayserili bir fabrikatörden duymuştum, ‘Sahtekarla tamahkar hep birbirini bulurmuş.”
Tamahkar hırslıdır, kısa yoldan köşe dönmeyi, büyük başarılar kazanmayı ve yücelmeyi arzular. Bir an önce fırlamak istiyordur. Önüne sürülen büyük hedeflere hemen atlar bu sebeple. Önünü sonunu düşünmez, gerçekçi mi doğru mu hesaplamaz. Hak edip etmediğine hiç bakmaz.
Sahtekar tam bu aşamada devreye girer. Büyük vaadlerde bulunur. Hayal satar. Rüya yaşatır. Başka alemlere götürür. Kolaydır söylediklerine kavuşmak. Bir bilemedin iki hamleyle iş bitecektir.
İkisinin buluştuğu yer burasıdır.
Hatırlayın Özal dönemi bankerlerini, sonunda gelişen faciaları. Hatırlayın Yimpaş, Kombassan, İhlas benzeri şirketleri. Hatırlayın en sonuncusu Jet Fadıl’ı. TGRT, Kanal7 televizyonlarını. Bunlar ne sattılar, hayal. Kısa sürede büyük getiriler ve hizmetler. Onların sattıklarını kimler aldı, tamahkarlar. Hadi diyelim içlerinde güven duyguları istismar edilen kimi saflar.
Bu işlerde salt madde konuşulmaz çok zaman, ideolojik ikna söylemleri de gerek. Bu dini hizmet olabilir, çocuklarına iyi bir gelecek olabilir, lüks bir konut ya da yazlık olabilir, hayal edip durduğunuz yerlere seyahat olabilir. Katılımınıza bağlıdır. Düşünsenize, hayaller bir anda, bir iki hamleyle gerçekleşiveriyor! Kim aldanmaz ya da kaç kişi?
Yukardaki sözü kulaklarınıza küpe ediniz. Bu dalavereyi sadece maddi alana da hasretmeyiniz. Ucuzuna, kolayına cennet vaadedenler hep oldu, oluyor, olacak. En kolay aldatılma vaadi bu çünkü. Hak etmediğiniz hiç bir şeye talip olmazsanız hiç bir sahtekar sizi aldatamaz. Dünyanızı ve ahirinizi heba etmeyiniz. Müslüman olmak ne kadar kıymetli, kıymetini bilene, şükrünü eda edene.

Bu Yazıyı Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir